tisdag 12 april 2011

Webbseminarium-Förändra Skolsverige

Den 11/4, deltog jag i ett webbsänt seminarium.
Det var gruppen Förändra Skolsverige som finns på Facebook som anordnade detta seminarium!

Här är information om Facebook-gruppen Förändra Skolsverige
Vi, Camilla Rudevärn IKT-pedagog och certifierad coach och Kristofer Skogholm IKT-pedagog, actionlearner och skolutvecklare, som har startat den här gruppen har gjort det för att vi tror att TILLSAMMANS och DELA är den mest framkomliga vägen för att Förändra Skolsverige. Ambitionen är som sagt att FÖRÄNDRA och UTVECKLA. Vi arbetar i Mölndals kommun på utvecklingsenheten och håller på att snickra på en utbildning för lärare. Vi vill väva in IKT, coaching, actionlearning, entreprenöriellt lärande, estetiska lärprocesser och publikativt arbete i utbildningen och kanske kommer det fram fler saker efter diskussion med er. Vi inser också att fortbildning av lärare sker runt om i hela Sverige och det är där ni kommer in i bilden. Kanske har ni saker att dela med er av till oss eller så kan ni vara med på resan och bara tycka till. Självklart kan ni tycka till och dela andra saker som rör skola än fortbildning om ni vill. Varför uppfinna hjulet överallt när vi kan göra det tillsammans!!! I gruppen har vi lagt till rektorer, lärare och folk som arbetar på utvecklingsenheter eller av andra skäl är intresserade av att Förändra Skolsverige.

Vi har lagt till dig i gruppen för att vi tycker att just TILLSAMMANS kan ge nya infallsvinklar runt vad det är lärare kan behöva fortbildas i just nu. Vill du inte vara med så finns det en dörr för att gå ur och då hoppas vi att du ändå förstår att vi la till dig för att pröva nya sätt att samarbeta via sociala medier.

Här kan delas länkar, åsikter och skoltänk på längden, bredden och tvären. Idén kom från en liknade grupp med ett helt annat fokus: Hur jobbar vi coacher? Där diskuteras och byts idéer hej vilt och vi hoppas att det ska bli likadant i den här gruppen. Den blir vad vi gör den till. Lägg till de personer som du tycker är viktiga för att föra skolsverige framåt.

Här finner ni en inspelningen av seminariet:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar